Home Allsvenskan Åge Hareide öppnar för återkomst i Allsvenskan

Åge Hareide öppnar för återkomst i Allsvenskan

1670
0
Åge Hareide öppnar för återkomst i Allsvenskan
FOTO: BILDBYRÅN

Åge Hareide har tidigare tränat Malmö FF och Helsingborg. Nu öppnar han för återkomst till Allsvenskan.

Åge Hareide lämnade Malmö FF för att ta över det danska landslaget. Sedan tidigare stod det klart att norrmannen skulle lämna posten efter sommarens EM-slutspel där Danmark skulle spela sina matcher på hemmaplan. Mästerskapet blev dock uppskjutet men Hareide fullföljde beslutet och lämnade DBU med ett år kvar till turneringen.

I en intervju med Fotbollskanalen säger Hareide att han haft en fin tränarkarriär i Norden och att han är öppen för nordisk klubbfotboll igen.

– Allsvenskan och Superligaen är de mest uppmärksammade i Norden. Jag har varit där och känt på det och tiden i Malmö FF var helt fantastisk. Jag trivdes verkligen i Skåne. Vi får se vad som händer i framtiden. Samtidigt har jag varit där och känt på det, då kanske det vore roligt att testa något nytt också, säger Hareide och påpekar att det troligtvis inte blir en flytt till Stockholm.

– Då måste jag nog ta ett snack med Malmö-fansen först, haha. Jag tror det hade varit svårt för mig att komma till Stadion med en Stockholmsklubb. Det vore inte optimalt. Igen, mina två år i Malmö var fantastiska. Det är en väldigt speciell förening, speciell stad, med all den uppbackningen som de har. Det är härligt att tänka tillbaka på.

Vidare säger Hareide att tiden i Malmö är den han är mest stolt över i karriären.

– Det är nog när vi blev mästare med MFF, vi var ett väldigt sammansvetsat lag. SM-guldet i Helsingborg håller jag också högt, det var svårare utgångspunkt där då de inte hade vunnit på länge. Och sedan Champions League-minnena med MFF också, men även VM med Danmark.

SE ÄVEN: Marcelo: “Vill inte lämna Real Madrid i sommar”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here