Home Senaste fotbollsnyheterna Nu är EM 2022 grupperna och spelschema klart!

Nu är EM 2022 grupperna och spelschema klart!

2783
0
Då spikas grupperna inför EM 2020

I sommar är det äntligen dags för nästa stora mästerskap inom herrfotboll. Sverige har lyckats kvalificera sig till EM 2022 och kommer att ställas inför svårt motstånd redan i gruppspelet, inte minst Spanien. Men ännu är inte hela grupperna spikade, utan först i slutet av mars får vi veta alla 24 nationer som deltar i turneringen. Det är nämligen då play off-spelen äger rum.

Om bara några månader inleds den enorma fotbollstävlingen där Europas bästa lag gör upp om medaljerna. Det kommer att bli en global folkfest med mycket nattliv, marknader och gemenskap. EM 2022 blir också en stor höjdpunkt för de som gillar att spela på matcher. Är du själv nyfiken på att höja spänningen ytterligare kan du lära dig om hur du bettar på olika fotbollsmatcher på allacasinon.se.

Ja, det ska bli oerhört intressant att följa fotbolls EM och framförallt Sveriges resa i mästerskapet. I dagsläget är 20 av de 24 nationerna klara för att medverka, och mellan  26:e och 31:a mars spelas play off-matcherna som kommer att ge oss turnerings fyra sista länder.

Lagen som ska spela om en plats i EM

De länder som spelar Play off är de som gjorde det bra i kvalet utan att nå hela vägen fram till direktkvalificering. Denna egna lilla turnering består av fyra grupper (A-D) där ett land i varje grupp kommer att gå vidare.

Grupp A: England, Österrike, Norge, Nordirland

Grupp B: Tyskland, Danmark, Spanien, Finland

Grupp C: Nederländerna, Sverige, Portugal, Schweiz

Grupp D: Frankrike, Italien, Belgien, Island

För Sveriges del är det länderna i grupp C som är av högsta intresse. Vinnaren där kommer nämligen att kvalificera sig till deras grupp. De som är favoriter att göra upp om platsen är Sverige och Portugal. Portugal förväntas slå Schweiz och likaså är tippade att skicka hem Schweiz. Sverige och Nederländerna mötte varandra i VM 2019 i en jämn match som slutade med seger till Holland.

  • Lördag 9 juli 21.00: Nederländerna-Sverige (Sheffield) (TV4/CMore )
  • Onsdag 13 juli 18.00: Sverige-Schweiz (Sheffield) (SVT/SVT Play)
  • Söndag 17 juli 18.00: Sverige-Portugal (Wigan)* (TV4/CMore)

Sveriges EM-grupp

12:e juli kickar EM igång och turneringen pågår i en månad, fram till 31:a juli. De lag som slutar etta och tvåa i sina går vidare till slutspel, och för Sveriges del ställs de inför stora utmaningar direkt.

I sin premiärmatch kommer Sverige att möta ett stjärnspäckat Nederländerna på arenan Bramall Lane i Sheffield, England. Därefter spelar Sverige mot Schweiz, som har Bayern Münchens världsstjärna Robert Lewandowski uppe på topp. Sedan får vi då se den 17 juli vilka som vinner mellan Portugal och Sverige samt vilka blir deras sista gruppmotståndare.

Pia Sundhage och hennes lag har hittills gjort ett fantastiskt jobb med semifinal i VM och direktkvalificering till EM. Med tanke på att spännande talanger som Caroline Seger, Hedvig Lindahl och Kosovare Asllani i damlandslaget så har vi supportrar mycket att vara positiva över och se fram emot. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here