Home Sverige Officiellt: Paulos Abraham klar för holländska Groningen

Officiellt: Paulos Abraham klar för holländska Groningen

1302
0
Officiellt: Paulos Abraham klar för holländska Groningen
FOTO: BILDBYRÅN

Paulos Abraham slog igenom i AIK under förra säsongen. Nu står det klart att han lämnar för spel i holländska Groningen.

Paulos Abraham fick många blickar riktade mot sig när han slog igenom i AIK under 2020. Den 18-årige anfallaren stod den gångna säsongen för tre mål och fyra assist på 26 matcher och var ett av flera utropstecknen i Allsvenskan 2020.

Nu står det klart att den svenske U21-landslagsmannen lämnar AIK för spel i Groningen. Det bekräftar AIK på sin officiella hemsida.

– Vi kan konstatera att det blev en kort sejour i AIK, vilket så klart är ett bevis på att AIK är en bra språngbräda ut i Europa. Paulos har sedan dag ett varit tydlig i sin ambition om sitt nästa steg och har jobbat hårt för att ta sig dit, säger Henrik Jurelius till hemsidan.

Spelaren har skrivit på ett kontrakt med Groningen som sträcker sig till och med sommaren 2026.

– Jag vill tacka alla som hjälpt mig under min tid i AIK. Det har varit en tid som bidragit i min utveckling och gett mig nya erfarenheter. Framför allt vill jag tacka för det stöd som jag upplevt från alla AIK-supportrar. Jag känner mig redo för att ta nästa steg när jag nu skriver på för FC Groningen och det är med spänning som jag ser fram emot vart det ska ta mig, säger Abraham.

Spelaren lånas in under resten av säsongen och köps därefter loss för en summa på cirka 20 miljoner svenska kronor. Detta enligt siten Transfermarkt.

Groningen ligger för närvarande sexa i Eredivisie, en placering som innebär spel i Europa League.

SE ÄVEN: Uppgifter: Alexis Sánchez kan lämna för AS Roma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here