Home Sverige Officiellt: AIK värvar anfallaren Kolbeinn Sigthorsson

Officiellt: AIK värvar anfallaren Kolbeinn Sigthorsson

1519
0
Officiellt: AIK värvar anfallaren Kolbeinn Sigthorsson

Sigthorsson till AIK

Den isländske landslagsanfallaren Kolbeinn Sigthorsson har skrivit på för AIK.

Det blev inte den start som AIK hoppats på i Allsvenskan 2019. Gnaget fick endast 0-0 hemma mot Östersund i premiären på Friends Arena men kort efter matchen bekräftade AIK att man gjort klart med en klassvärvning.

Det är den isländske landslagsanfallaren Kolbeinn Sigthorsson som sänkte England i EM 2016 som skrivit på för Solna-klubben.

– Jag kommer från en tuffare period i min karriär, men min motivation är på allra högsta nivå för att komma tillbaka i absolut toppform, säger 29-åringen till klubbens hemsida.

Det pratades först om Djurgården men istället blev det AIK som knöt till sig som gått igenom en skadeperiod i franska Nantes.

29-åringen har tidigare spelat i bland annat Ajax och Galatasaray och säger att han blickar framåt efter att ha skrivit på för AIK.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AIK. Jag kommer från en tuffare period i min karriär, men min motivation är på allra högsta nivå för att komma tillbaka i absolut toppform. AIK har presenterat en både kort- och långsiktig plan som verkligen motiverar mig och jag ser fram emot att komma igång med träningen för att vara redo för de sportsliga utmaningar som ligger framför mig och laget under året, säger islänningen som sänkte England i EM-åttondelsfinalen 2016.

AIKs sportchef Björn Wesström kommenterar värvningen.

– Vi är mycket stolta och glada över att ha Kolbeinn i AIK Fotboll och ser fram emot att med ett stenhårt arbete och ett stort tålamod få honom tillbaka till den nivå som han dokumenterat besitter, säger Wesström till AIK:s hemsida.

Kontraktet mellan de båda parterna sträcker sig till och med december 2021.

SE ÄVEN: Rakitic till Inter – affären blir allt mer trolig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here