Home Malmö FF Officiellt: Malmö FF värvar tillbaka Jo Inge Berget

Officiellt: Malmö FF värvar tillbaka Jo Inge Berget

2359
0
Officiellt: Malmö FF värvar tillbaka Jo Inge Berget

Jo Inge Berget till Malmö FF

Norrmannen lämnar MLS och har skrivit på ett kontrakt med MFF som sträcker sig över de kommande åren.

Vintern 2017 lämnade Jo Inge Berget efter att ha vunnit Allsvenskan och varit i Champions League-slutspel. Han skrev då på för New York City i MLS men tiden i USA har inte blivit som spelaren tänkt sig. I januari månad bröt han kontraktet med den amerikanska klubben och under den senaste månader har det ryktats om flera klubbar som ska ha varit intresserade.

Nu står det dock klart att Berget återvänder till Malmö FF och skriver på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2022.

– Jag ville tillbaka till europeisk fotboll och komma närmare hem. Både jag och min flickvän trivdes riktigt bra i Malmö. Det var hit vi helst ville komma tillbaka till och när det löste sig blev vi väldigt nöjda. Jag hade tre fantastiska år här och det var ett enkelt beslut att skriva på, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

– Jag har saknat mina vänner, supportrarna och staden. Det var ett spännande år i New York men jag längtar efter att kämpa om titlar, spela i Europa och allt det där som Malmö står för. Jag kommer tillbaka för att vinna ännu mer.

I MFF blev det totalt två ligatitlar samtidigt som han spelade i Champions League vid två tillfällen med Di Himmelsblå. 2017 vann han även den interna skytteligan efter att ha nätat tio gånger.

– Under de tre åren han var här senast hade han enormt stor betydelse för oss. Vi tror att hans kvaliteter på plan och ledaregenskaper kommer att hjälpa oss väldigt mycket, både kortsiktigt och långsiktigt, säger sportchefen Daniel Andersson.

SE ÄVEN: Arsenal-legendaren: “United kommer dumpa Alexis Sanchez”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here