Home Allsvenskan Anders Christiansen: ”Vet inte om Svensk Fotboll vill ha lag i Europa”

Anders Christiansen: ”Vet inte om Svensk Fotboll vill ha lag i Europa”

1041
0
Anders Christiansen:
FOTO: BILDBYRÅN

Anders Christiansen var inte nöjd med 0-0 på bortaplan mot Halmstad. Samtidigt ger han kritik till det svenska fotbollförbundet om spelschemat.

Hur ser du på dagens match?
Vi hade chanser, med bland annat Berget men målvakten stod rätt. Vi försökta komma in med energi och anfalla. Vi förlorade två poäng idag. Vi gick ut för att vinna men så blev det inte. Det gällde för oss att spela snabbt idag då de har ett bra mittfält. Detta var vår fjärde raka nolla vilket är positivt.

Det är konstigt att vi inte kan spela på en fredagskväll eller tidigare på lördagen. Jag vet inte om Svensk Fotboll inte vill ha svenska lag i Europa, men det känns konstigt. Midtjylland spelade igår för de har match i veckan. Det kan man också göra i Sverige men jag vet inte om förbundet är intresserade av att svenska lag ska gå längre i Europa. Vill man det måste man hjälpa de lag som spelar i Europa. Idag försökte vi allt vi kunde men det gick inte. Det är positivt att vi höll nollan och samtidigt skapar chanser men tråkigt att vi förlorar två poäng.

Vad betyder en extra dags vila?
Det gäller att känna sin kropp när man har så pass tätt matchande. Men jag kan avslöja att spelar du vart tredje dag som vi gör nu är det stor skillnad på återhämtningen än om man spelar vart fjärde dag. Speciellt när man reser mycket och sitter åker buss eller flyger.

Vad är det viktigaste när man har ett tätt spelschema?
Det är att komma hem och återhämta sig bra och sova, vilket ibland besvärligt efter en match. Det är viktigt med bra träning och bra kost och att hela tiden hålla fokus på nästa match. Det är även viktigt att kanske inte träffa vänner och familj lika mycket nu som under semestern.

Påverkar tisdagens match dagens insats?
Det påverkar ingenting. Det har vi visat hittills då vi tagit sju poäng på tre matcher efter Europaspel vilket är ganska bra. Vi hade gärna stått på nio poäng vilket även varit rättvist. Det syns att vi har en bra dynamik i gruppen och har alltid fokus på nästa match. Vi tänker inte på vem vi ska möta i Champions League, Europa League eller Conference League.

Skillnad på första och andra halvlek…
De spelade sitt låga och kompakta spelsätt och jobbar hårt. De är duktigt tränade och har ett spelsätt som gör att de springer mycket. För att spela så måste man orka springa mycket. Det går bra i 45 minuter men när det går upp emot 60, 70 eller 80 minuter blir ytorna större och det är då man ska utnyttja när man spelar mot lag som dessa. Det gäller att ha mycket rörelse och flytta bollen snabbt, då kommer chanserna, precis som i andra halvek.

Vad gör att ni inte får in bollen idag?
Deras målvakt hade en bra räddning på Bergets nick och vi hade även en chans där skottet blev blockerat. Vi kanske inte skulle slagit så många inlägg som vi gjorde och istället försökt att kombinera. Generellt tycker jag vi har energi och vi borde ha vunnit matchen.

Ett stort bortafölje på 500 fans idag..
Det är fantastiskt, vi spelar fotboll för våra supportrar, vi är inget utan dem och det är skönt att spela på bortaplan och att det känns som att spela hemmaplan. I tisdags var det också magiskt stämning trots att det bara var 5500 på läktaren.

50 000 på läktaren mot Rangers på tisdag…
Det blir fantastiskt. jag älskar att spela på bortaplan med mycket publik. Det kommer bli en fin inramning och vi ska försökta att hålla de tysta efter matchen. Vi ser fram emot det och hoppas att vi får med oss ett bra resultat.

Vad ska ni göra för att få med er ett bra resultat?
Det gäller att komma hålla ut under de första 15-20 minuterna då de kommer att sätta tung press. Sen bör vi göra som i första matchen där vi håller i bollen och får de att springa. Vi måste gå för att göra mål och inte bara försvara oss i 90 minuter. Gör vi det tror jag det går bra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here