Home Senaste fotbollsnyheterna Uppgifter: PSG försöker på nytt med Donnarumma

Uppgifter: PSG försöker på nytt med Donnarumma

2183
0
Uppgifter: PSG försöker på nytt med Donnarumma

Donnarumma till PSG?

Efter att ha misslyckades med att värvad David De Gea gör nu PSG ett nytt försök att köpa loss Gianluigi Donnarumma.

Paris Saint-Germain har under de senaste åren investerat otroliga summor på allt från försvarare till anfallare. Man har dock inte hitta en målvakt för att ta förstaplatsen mellan stolparna på Parc des Princes och nu sägs fransmännen vara på jakt efter en burväktare som kan stanna i klubben under en längre tid framöver.

Den gångna säsongen hade man Gianluigi Buffon på målvaktsposten men då 41-åringen lämnat klubben efter endast en säsong siktar man nu på att ta in en ny italienare. Denna gång är det Gianluigi Donnarumma som åter sägs vara den spelare som Nasser Al-Khelaifi vill värva för att förstärka målvaktsuppsättningen.

Det är italienska Sky Sport som menar att Manchester United satt en för hög prislapp på David De Gea (som endast har ett år kvar på sitt kontrakt) och att man nu istället kommer göra ett nytt försök att värva Milans målvakt.

Då AC Milan inte lyckades kvalificera sig till Champions League denna säsong ligger Donnarummas utköpsklausul på 50 miljoner euro.

Milan avstängda från Europa League

AC Milan lyckades den gångna säsongen att kvalificera sig för gruppspelet i Europa League. Då man slutade på femte plats innebar det en direktkvalificering till gruppspelet säsongen 2019/2020 men under fredagsförmiddagen kom ett beslut som kan komma att påverka Milan kraftigt. Klubben är nämligen avstängda från Europaspel då man inte följt riktlinjerna för Financial Fair Play och kommer därmed inte att vara en del av Europa League nästkommande säsong.

Milan har haft stora ekonomiska problem under de senaste åren där nyförvärven inte presterat som man hoppats på samtidigt som resultaten inte gått klubbens våg.

Det återstår att se vilken eller vilka spelare som lämnar San Siro-klubben i sommar. Något som dock är klart är att Milan kommer ha en svettig sommar för att hålla kvar några av truppens bästa spelare.

SE ÄVEN: Uppgifter: Napoli vill värva Zlatan Ibrahimovic i sommar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here