Home Manchester United United ser Oblak som ersättare till David De Gea

United ser Oblak som ersättare till David De Gea

2114
0
United ser Oblak som ersättare till David De Gea

Oblak till Manchester United?

Brittisk press skriver att Manchester United kommer satsa på att värva Jan Oblak om David De Gea lämnar klubben till sommaren.

David De Gea sitter på ett kontrakt som går ut i sommar med option på ytterligare ett år. Mycket tyder på att spanjoren kommer att lämna Old Trafford då han inte fått den lön han begärt vid en kontraktsförlängning och Manchester United planerar nu för en ersättare om De Gea skulle lämna till sommaren.

Enligt brittisk press ska The Red Devils ha siktat in sig på Jan Oblak som en ersättare till De Gea som ryktats till både Paris Saint-Germain och Real Madrid under det senaste året. Oblak är på väg mot att vinna priset som La Ligas bästa målvakt för fjärde året i rad och nu vill engelsmännen hämta in slovenen om man behöver värva en ny burväktare.

Det är Metro som skriver om att Jan Oblak är det namn man drömmer om för att ersätta De Gea om spanjoren lämnar i sommar.

26-årige Oblak har länge varit på tapeten för både Manchester United och Paris Saint-Germain men skrev för endast ett par veckor sedan på ett nytt kontrakt med Los Colchoneros som binder honom till och med sommaren 2023. Den nya utköpsklausulen ligger dock på ’endast’ 120 miljoner euro, en summa som flertalet klubbar har råd att betala.

Oblak ska dock trivas bra i Atlético Madrid och det ska krävas mycket för en flytt till Premier League i sommar. Detta då han i och med det nya kontraktet är världens näst bäst betalde målvakt med 10 miljoner euro per säsong. En halv miljon mindre än vad De Gea tjänar i nuläget.

Under sin tid i Atlético Madrid har Oblak spelat 203 matcher och hållit nollan vid 115 tillfällen.

SE ÄVEN: Alexis Sánchez kan lånas ut från Manchester United

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here