Home Ryssland Goitom hyllar Olsson: ”Kan spela i Real Madrid eller Barcelona”

Goitom hyllar Olsson: ”Kan spela i Real Madrid eller Barcelona”

1605
0
Goitom hyllar Olsson:
FOTO: BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson hyttas av Goitom

AIK-anfallaren säger att det inte skulle förvåna honom om Kristoffer Olsson skriver på för Real Madrid eller Barcelona.

I tisdags spelade Sverige 1-1 mot Spanien på Friends Arena i Solna. En spelare som stack ut var mittfältaren Kristoffer Olsson som till vardags spelar i Krasnodar. Nu hyllas han av Henok Goitom som säger att Olsson kan spela i någon av Spaniens två giganter inom kort.

– Jag tror att La Liga skulle passa honom bäst. Det är öppet och tekniskt och jag vet att han skulle vilja spela där. Det skulle vara en dröm för honom. Han blir verkligen bara bättre och bättre. I fotboll kan man vara två typer av spelare; antingen är man en passagerare eller så är man den som driver och tar initiativet och ”Koffe” är det sista alternativet, säger AIK-kaptenen till SportExpressen och fortsätter:

– Det viktigaste för honom när han kommer till Spanien är att tränaren tror på honom, att han får regelbundet med speltid. Lite som Ödegaard i Real Sociedad. Det är då de större klubbarna får respekt för en. Skulle han gå till exempelvis en storklubb i Spanien så kan det bli ett hack i hans karriär på grund av utebliven speltid. Jag skulle säga att en klubb strax utanför topp sex vore perfekt.

Henok Goitom säger även att han tror Olsson kan spela i någon av de största klubbarna om några år:

– Ta ett eller två år i en sådan klubb och spela regelbundet, lär känna ligan. Sen kan man ta steget till en av de större klubbarna. Jag tror på ”Koffes” sätt att spela fotboll och han har självförtroendet. Jag tror att han kan nå toppen i Spanien, men det handlar om att ta rätt väg. Så länge han får spela regelbundet framöver så skulle jag inte bli förvånad om han når Real Madrid eller Barcelona. Det är ett hårt jobb som väntar och ibland behöver man lite tur och tränaren ska tro på en, men baserat på hans kvalitéer så tror jag väldigt mycket på honom, säger han till SportExpressen.

Kristoffer Olsson lämnade AIK i somras då han skrev på för ryska Krasnodar. 24-åringen har kontrakt med klubben till och med sommaren 2023.

SE ÄVEN: Jurgen Klopp kan tänka sig träna Tysklands landslag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here