Home Juventus Capello: ”Cristiano har inte dribblat någon på tre år”

Capello: ”Cristiano har inte dribblat någon på tre år”

2302
0
Capello:
FOTO: BILDBYRÅN

Fabio Capello kritiserar Cristiano Ronaldo

Den italienske tränaren säger att Cristiano Ronaldo inte dribblat av en motståndare på flera år.

Cristiano Ronaldo anses av många vara världens fotbollsspelare. Portugisen har vunnit flera titlar i både klubblag och landslag. Den 34-årige anfallaren kritiseras nu av tidigare stortränaren Fabio Capello. Detta för sin attityd och form efter att ha visat nöje då han blev utbytt mot AC Milan under söndagen. Då gick han rakt in i omklädningsrummet.

– Jag gillade inte det, det var inte fint. Han måste vara en mästare även när han går av planen, säger Fabio Capello till Sky Sport Italia och ifrågasätter även Cristianos form.

– Sanningen är att Cristiano Ronaldo inte har dribblat (förbi) en motståndare på tre år. Jag kommenterade La Liga när han brukade göra överstegsfinter och lämnade dig där, säger Capello och fortsätter:

– Inuti honom finns en supermästare, den bästa, men nu finns Dybala och Douglas Costa, som gjorde två sensationella mål. Dybala i strålande form kan göra skillnaden, likaså Douglas Costa. De vinner matcher utan Ronaldo. Juve verkade beroende av honom, istället hjälpte den fantastiska truppen med kvalitetsspelare dem att vinna ändå. Bravi Sarri, som har modet att byta ut honom, det krävs personlighet, speciellt med tanke på att alla spelare i truppen kan spela och göra en skillnad. Cristiano gjorde det ett tag, men nu är det inte han och han måste återhämta sig – särskilt på en fysisk nivå. Han har inte den fart och dynamik som han har visat vid andra tillfällen, avslutar han.

Denna säsong har det blivit fem mål på tio matcher för Cristiano Ronaldo i Serie A.

SE ÄVEN: Officiellt: Verratti förlänger med PSG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here