Home England Källström om Arsenal: ”Kom dit, vann en titel, lämnade”

Källström om Arsenal: ”Kom dit, vann en titel, lämnade”

1203
0
Källström om Arsenal:
FOTO: BILDBYRÅN

Kim Källström om tiden i Arsenal

Svensken lånades överraskande in till Arsenal under våren 2014. Där blev det en titel och sparsamt med speltid.

Många blev överraskade när Arsenal under våren 2014 lånade in Kim Källström under den andra halvan av säsongen. Svensken anslöt då från Spartak Moskva, där han hade skadat sig på en träning på stranden i Abu Dhabi.

”Många tror att de vet vad som hände, men låt mig förklara för detta skämmigt. Vi genomförde ett riktigt träningspass på stranden där underlaget var hårt som betong. Jag trillade och landade på en liten sten”, skriver Källström på Arsenals officiella hemsida och fortsätter:

”Jag fick ont i ryggen och det gjorde ganska ont. Dagen efter åkte vi tillbaka till Moskva och gjorde därför ingen läkarundersökning på plats i Abu Dhabi. Situationen var inte så allvarlig då heller. Vi sa inget till Arsenal då det inte var någon stor sak.”

Källström berättar hur Arsenals läkarteam fick reda på känningen men att de båda parterna ändå valde att ta det hela vidare.

”Jag trodde att affären inte skulle bli av på grund av skadan, men vi kom överens om en deal som gjorde att jag kunde stanna. Det var under slutet av transferfönstret så antingen fick de mig med ryggproblem eller fick de ingen alls”, berättar mittfältaren.

Slog straff i semifinal i FA-cupen

Källströms största moment som Arsenal-spelare var när han fick slå en straff mot Wigan Athletic i en semifinal i FA-cupen. Detta när Arsenal gick vidare och vann även finalen mot Hull City.

”Jag kom till Arsenal, slog en straff, vann en titel. Sen lämnade jag. Vem hade kunnat tro det om killen med en skadad rygg?”, avslutar Källström.

SE ÄVEN: Arsenal närmar sig Ryan Fraser – gratis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here