Home Dam-EM Allt du behöver veta inför Dam-EM 2022

Allt du behöver veta inför Dam-EM 2022

1787
0
dam-em_2022

Till sommaren är det äntligen dags för Europamästerskapet på damsidan. Har du ännu inte skaffat dig koll på vad som gäller inför den efterlängtade turneringen, så börjar det nu bli dags att ändra på den saken. I den här artikeln ger vi dig allt du behöver veta inför Dam-EM 2022!

Fotboll är världens största sport och för oss som följer den dagligen är det roligt att se hur damsidan växer sig större. På senare tid har damfotbollen inte bara vuxit i publikmängd, den har också tagits upp på allvar av spelmarknaden. Planerar du själv att spela på EM 2022? På Casinowings.se kan du då göra dig redo inför sommarens mästerskap och lära dig om vad för typ av spel som går att lägga på fotboll.

Här spelas matcherna

Det kommande mästerskapet drar igång den 6:e juli och pågår hela vägen fram till och med den 31:a. Värdnationen den här gången är inget mindre än England, som vi vet har ett bultande intresse för fotboll. Matcherna kommer att spelas på tio olika arenor och bland dessa hittar vi klassisk mark som Old Trafford, St Mary’s Stadium och huvudstadens altare Wembley Stadium varpå finalen kommer att hållas.

Sveriges EM-grupp

Eventet inleds i vanlig ordning med ett gruppspel, som i det här fallet består av sexton lag och därmed fyra grupper. För Sveriges del så tillhör man Grupp C och möter inledningsvis Nederländerna, följt av Schweiz och därefter Ryssland. På förhand anses Sverige, som kom tvåa i OS tidigare år, vara favoriter till att sluta upp som gruppvinnare.

Lördag 9 juli kl. 21:00 Sverige – Nederländerna
Onsdag 13 juli kl. 18:00 Sverige – Schweiz
Söndag 17 juli kl. 18:00 Sverige – Ryssland

Här är alla grupperna i Dam-EM 2022:

Grupp A
England
Nordirland
Norge
Österrike

Grupp B
Danmark
Finland
Spanien
Tyskland

Grupp C
Nederländerna
Ryssland
Schweiz
Sverige

Grupp D
Belgien
Frankrike
Island
Italien

Efter gruppspelen inleds kvartsfinaler där de två bästa i varje grupp gör upp om att nå semifinalerna. Om Sverige kommer att ta sig förbi delfinalerna och nå finalen kan mycket väl bero på hur slutspelsträdet ser ut. Värt att nämna är att värdnationens grannland Nordirland gör deras allra första medverkan i EM.

Här följer du drabbningarna

Precis som det varit med andra mästerskap kommer Dam-EM 2022 att sändas på både SVT, TV4 och C More. I ett samarbete, kommer de att dela upp matcherna emellan varandra. Vad gäller Sveriges Television, så kommer matcherna att sändas på SVT 1, SVT2 men också SVT Play.

Exakt vilka matcher som visas var är ännu inte känt. Det kommer att förtydligas när mästerskapet närmar sig. Oavsett, så kan vi räkna med att Sveriges matcher blir tillgängliga på samtliga tjänster och kanaler som sänder från eventet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here