Home UEFA Fotbolls EM 2024 – allt du behöver veta inför EM i fotboll...

Fotbolls EM 2024 – allt du behöver veta inför EM i fotboll 2024!

1303
0
Inför fotbolls EM 2020

I sommar är det äntligen dags för fotbolls EM igen. Ur svenska ögon sett är turneringen dessutom extra intressant eftersom Sverige har lyckats kvalificera sig till den. Vi ska i denna artikel ta oss en titt på hur landslaget värmer upp inför EM, var de spelar sina matcher samt hur det går att få tag på biljetter till dem och hur man hittar grymma EM odds i fotboll.

Hur värmer det svenska landslaget upp inför EM 2020?

Sverige kommer att värma upp inför EM med en rad träningsmatcher. Först och främst har vi den så kallade januariturnén som äger rum årligen och som endast brukar bestå av spelare från Allsvenskan samt övriga nordiska ligor. I truppen inför årets turné tillkommer det dock även en spelare från den ryska ligan, detta i form av Jordan Larsson från Spartak Moskva. Även målvakten Pontus Dahlberg från engelska Watford kan komma att ansluta till truppen, och likaså den klubblöse ytterbacken Martin Olsson. Datumen för årets turné är 3-13 januari och den kommer att äga rum i Qatar. Sverige kommer här att ställas mot Moldavien den 9:e januari samt Kosovo den 12:e januari.

2 matcher spikade för Svenska landslaget

När det gäller det ordinarie landslaget är två träningsmatcher spikade hittills. Först och främst kommer man att möta Ryssland på hemmaplan den 28:e mars och därefter Finland den 4:e juni. Ytterligare två bortamatcher kommer att tillkomma, men varken motstånd eller datum för dessa matcher är än så länge spikade.

Förutom träningsmatcherna kommer Sverige även att ha ett träningsläger i Båstad inför EM 2020. Detta läger kommer att äga rum i maj och därefter kommer truppen att samlas i Stockholm ett par dagar innan det bär av till själva baslägret.

Vart spelar Sverige sina matcher i EM?

Sveriges gruppmatcher kommer att äga rum i Bilbao samt i Dublin. Skälet till detta är att EM-upplägget i år ser annorlunda ut jämfört med tidigare år. Matcherna kommer nämligen att spelas på en mängd olika platser runtomkring på kontinenten snarare än i ett eller två olika värdländer. Sverige kommer på så vis att spela sin inledande match i spanska Bilbao och de två övriga i irländska Dublin.

Hur ser Sveriges grupp ut?

Det är än så länge inte helt fastspikat hur Sveriges grupp kommer att se ut. Skälet till detta är det nya upplägget med Nations League där vinnaren i turneringens playoff kommer att bli det fjärde och sista laget i Sveriges grupp. Än så länge står det dock klart att Sverige kommer att få möta Spanien och Polen i gruppen. Spanien kommer man närmare bestämt att ställas mot i gruppens inledningsmatch som äger rum i Bilbao 15 juni. Nästa match kommer därefter att äga rum i Dublin 18 juni, men där är det än så länge oklart vilka som kommer att stå för motståndet. Dock står det redan nu klart att det kommer att bli Bosnien-Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland som Sverige kommer att ställas mot i denna match. Det beror som sagt var på hur Nations Leagues playoff-spel som hålls i mars slutar. Oavsett vilket äger den avslutande gruppspelsmatchen rum i Dublin även den. Datumet för denna match är 24 juni och Polen står för motståndet. I skrivande stund så ligger EM oddsen i Sveriges grupp att Spanien tar första plats därefter Polen och Sverige, låt oss hoppas att Svenska landslaget visar att oddsen inte stämmer och vi lyckas iaf ta en andra plats och gå vidare till EM 2020 slutspelet. För att inte missa några em odds rekommenderar vi att besöka Barabetting.com som uppdaterar odds och nyheter inför fotbolls EM 2020.

Hur får man tag på biljetter?

Biljetterna till fotbolls EM 2020 är mycket eftertraktade, så det gäller att vara ute i god tid för att få tag i dem. Närmare bestämt är det UEFA:s hemsida man får vända sig till. Supportrarna till de lag som deltar i turneringen kommer att tilldelas ett visst antal biljetter var. När det gäller Sverige krävs det att man är medlem i den svenska Supporterklubben. Hälften av biljetterna kommer att tilldelas de medlemmar av Supporterklubben som har flest lojalitetspoäng medan resten kommer att lottas ut bland de övriga medlemmarna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here