Home Senaste fotbollsnyheterna Kan vi få se en ny skrällvinnare i Premier League?

Kan vi få se en ny skrällvinnare i Premier League?

1026
0
Kan vi få se en ny skrällvinnare i Premier League?
foto: bildbyrån

Premier League-säsongen 2015/2016 gick till historien som den kanske mest osannolika genom tiderna. Efter att ha klarat sig undan nedflyttning med nöd och näppe säsongen innan, så gick Leicester City och vann det som många anser är fotbollens tuffaste liga. Leicesters ligatitel var så osannolik att den på vissa ställen gav hela 5 000 gånger pengarna tillbaka till dem som hade satsat på det fullkomligt otroliga utfallet. Att något liknande ska ske säsongen 2020/2021 är föga troligt, men inledningen av säsongen viskar om att det kanske inte kommer bli lika enkelt att förutspå vem som kommer att stå som segrare i slutändan, som det vanligtvis brukar vara.

Lägst odds på de förväntade storfavoriterna

Inför säsongsstarten så var det de senaste säsongernas två suveräner, Liverpool och Manchester City, som förväntades vara de två lagen med rimligast chans att vinna Premier League. Tittar vi istället på dagens bästa speltips så är det fortsatt lägst odds på de båda lagen – men de har trots allt stigit en aning.

Både Manchester City och Liverpool har stått för flera tveksamma resultat under de första omgångarna. Manchester City blev exempelvis besegrade med hela 5-2 mot Leicester och regerande mästarna Liverpool förlorade chockerande nog med extrema 7-2 mot Aston Villa. Även om de båda lagens odds på en ligatitel är betydligt lägre än konkurrenternas, så har de inledande poängtappen gjort att oddsen försiktigt börjat krypa uppåt.

Lagen som tros kunna utmana

Bland lagen som förväntas ha störst chanser att kunna utmana Manchester City och Liverpool så har det också hänt en hel del sedan innan säsongen startade. Efter några imponerande insatser och många gjorda mål så har exempelvis Tottenham Hotspur seglat upp på de flesta bettingsidor som den solklart främsta utmanaren. Spurs har visserligen också stått för några oväntade poängtapp, men man har imponerande resultat som segern med 6-1 mot Manchester United och 5-2 mot Southampton, i ryggen. Fortsätter firma Kane och Son att producera på samma nivå som under de inledande matcherna så har laget alla chanser att slåss om titeln denna säsongen.

Andra förväntade utmanare är enligt spelbolagen i första hand Chelsea och Manchester United. Precis som med de redan tre nämnda lagen ovan så är dock trenden med att blanda och ge resultatmässigt aktuell även för Chelsea och Manchester United.

Klubbarna med skrällpotential

De många oväntade resultaten under de inledande omgångarna har fått en hel del att minnas Leicesters Premier League-seger för några år sedan, och om du tror att blixten kan slå ned på samma ställe två gånger så har du några lockande alternativ.

Säsongens främsta parallell med Leicester anno 2016 är än så länge Aston Villa. Inte nog med att laget har inlett säsongen extremt starkt, precis som med Leicester så undvek man dessutom nedflyttning med nöd och näppe förra säsongen.

Ett annat lag som har börjat säsongen väldigt starkt är Everton. En ligatitel för Everton skulle inte vara i närheten av en lika stor skräll som för Aston Villa, men det är trots allt en högoddsare som skulle förvåna de flesta. Ytterligare lag som har inlett överraskande bra är nykomlingen Leeds United, Southampton och Crystal Palace.

Det ska mycket till för att vi ska få se en skräll på Leicester-nivåer, men Premier League-säsongen 2020/2021 känns öppnare och mer oförutsägbar än på mycket länge – något som vi fotbollsfantaster kommer att kunna njuta av en hel del.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here