Home Senaste fotbollsnyheterna Glenn Hysén har lyckats efter fotbollskarriären

Glenn Hysén har lyckats efter fotbollskarriären

1645
0
Glenn Hysén har lyckats efter fotbollskarriären

Glenn Hysén är en av våra största idrottsprofiler. Hans ansikte och kanske fram för allt röst hörs och syns på många ställen. Den käcka göteborgsdialekten är ett av hans signum. På 1980-talet var IFK Göteborg det lag som nästan helt dominerade svensk ligafotboll och Glenn var deras främsta artistnamn. Även med landslaget nådde han framgångar. Många av de spelare som var i ropet då har nu, några decennier senare, fallit i glömska. Men Glenn Hysén har lyckats hålla sig kvar i rampljuset. Hans karriär efter att fotbollsskorna lades på hyllan har gått spikrakt uppåt och han är idag nästan mer känd än när han var fotbollsproffs.

Photo

Fotbollskarriär

Hysén växte upp på Hisingen i Göteborg. I hans familj var både farfar och pappa fotbollsspelare så valet att spela fotboll var ganska självklart. Som 18-åring värvades han till IFK Göteborg och ett par år senare fick han äntligen chansen att spela i A-laget. Sen följde några guldår för laget då de vann både SM och Uefacupen, som första svenska lag någonsin. Hysén värvades snart utomlands och spelade ett par år i Holland innan han kom tillbaka till sin hemstad. 1988 spelade han med svenska landslaget en kvalmatch mot England på Wembley station i London. Hans spel imponerade inte bara på den svenska pressen som gav honom högsta betyg utan även på det engelska topplaget Liverpools tränare. Snart spelade Hysén som enda svensk i den engelska ligan, vilken han också var med och vann. Efter Liverpool kom han åter tillbaka till Göteborg för ett par säsonger i sitt hemmalag IFK Göteborg innan det var dags att lämna proffsfotbollen bakom sig. Sen dess har han dock inte gått sysslolös.

Ambassadör

Efter att han lämnat fotbollen har Hysén ägnat sig åt en rad olika karriärer. Han är en ofta anlitad kommentator. Han jobbade under många år åt TV3 och senare åt Viasat som expertkommentator, ofta på plats på arenan. Eftersom han är en av våra största idrottsprofiler har han även varit attraktiv att använda för reklamkampanjer. En del har kanske sett Hysén i reklamfilmer för bettingbolaget Unibet. Det är ett samarbete som pågått under flera år sen 2014 då Glenn Hysén blev ambassadör åt bolaget. Han har till och med fått ett eget slotspel på https://www.storspelare.se/casinospel/go-glenn-1.1079197 som drivs av Unibet. Han har också setts som ansikte utåt för städbolaget Sverige & Co.

Nöjesprofil

Glenn Hysén är inte bara en stor idrottsman, han är även känd för sitt skojfriska lynne och har därför värvats till en rad underhållningsserier. Han har setts i Let’s Dance 2014. Innan det har han själv suttit som domare i talangtävlingen Copycat Singers på TV3. Han har själv visat upp sina talanger som sångare i programmet Rampfeber, tillsammans med Linda Bengtzing. 2018 deltog han i den första säsongen av Farmen VIP på tv4. Efter att ha besegrat Yvonne Ryding i finalen gick han segrande därifrån med en vinstsumma på 200 000 kronor. Hela summan skänkte han till välgörenhet.

Photo

Egen tv-serie

Som den rådande trenden just nu med att kändisar ska ha sin egen serie har även Glenn Hysén provat på att ha sin egen realitysåpa. Med start 2018 fick tittarna följa Hysén och hans familj i vardagen. Serien sändes i två säsongen men just nu finns inga planer på någon tredje säsong. Den påhittige Glenn Hysén kommer nog snart på vilken karriär han ska prova på här näst. Just nu njuter han mest av livet som nygift med tredje hustrun Camilla Lendott. Något lugnt pensionärsliv planerar han troligen knappast för trots att han snart nått den åldern. Still going strong, som man brukar säga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here