Home Senaste fotbollsnyheterna Svenskarnas form inför EM 2024

Svenskarnas form inför EM 2024

2077
0
Svenskarnas form inför EM 2020

Fotbolls-EM 2024 är bara runt hörnet och förväntningarna på det svenska landslaget stiger. Ja, månaderna innan turneringen kickar igång vill vi hålla extra koll på formen hos de nyckelspelare som kommer att representera Sverige i sommar. I dagsläget ser det mycket lovande ut.

Den 12:e juni kickar Europamästerskapet igång med matchen mellan Turkiet och Italien i Grupp A. Tre dagar därpå ställs Sverige mot Spanien i Grupp B i vad som kommer att bli en spännande premiär för förbundskaptenen Janne Andersson och hans spelare. Spana in https://www.fotbollsnytt.nu/fotbolls-em/ för en tydlig överblick på de olika grupperna.

För Sveriges del kommer de utöver Spanien att möta Polen och antingen Bosnien, Nordirland, Irland eller Slovakien beroende på vilket lag som tar sig vidare ur play off-spelen i mars. Det kommer att bli tufft, så låt oss hoppas på att landslaget är i fin form.

Sveriges trupp till EM – Försvaret

Janne Andersson kommer att ha mycket huvudvärk när han ska plocka ut sin startelva mot Spanien. Allra värst är det kanske gällande backlinjen där det finns närmast ett överskott av konkurrens.

Lagkaptenen Andreas Granqvist må vara given, men han har tappat några steg sedan han flyttade till Helsingborgs IF. Och eftersom form ständigt sägs vara av yttersta vikt när det kommer till landslagsspel borde det vara läge att fundera på Pontus Jansson, eller varför inte Marcus Danielsson, som var Djurgårdens bästa spelare 2019.

Victor Nilsson Lindelöf är i dagsläget given i Manchester United och kommer därför att spela varje minut i EM – om han inte skadar sig, då många hävdar att han fått vila för lite i ett United med tunn trupp.

För de svenska ytterbackarna är vi inne i en halvknepig säsong. Ludwig Augustinsson har inte spelat mycket för Werder Bremen och skadebenägna Mikael Lustig har även han missat en del matcher för Gent. Det kan därför vara läge att plocka in Parmas Riccardo Gagliolo som hittills haft en riktigt bra säsong i Serie A.

Sveriges trupp till EM – Mittfältet

På senare tid har Emil Forsberg, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson känts givna i landslaget. Ekdal med sitt skickliga spelsinne och förmåga att täcka ytor, tillsammans med Olssons vilja att hela tiden hitta passen framåt har tillsammans med slitvargen Larsson gett Sverige ett stabilt mittfält.

Vad gäller landslagsstjärnan Forsberg, så har han haft en både bra och mindre bra säsong i serieledande Red Bull Leipzig. I skrivande stund har han noterats för fyra mål och två assist på 13 ligamatcher, vilket ger ett klart godkänt poängsnitt. Men fansen hade hoppats på mer. Vi får hoppas att Forsberg hittar större form under resten av säsongen, för är han skadefri kommer han att vara given i EM.

För Janne Anderssons del är det också läge att fundera på hur mycket han ska involvera det nya stjärnskottet Dejan Kulusevski som är ruskigt het. Han har stått för fem mål och sju assist på 21 matcher för Parma. 19-åringen blev därför köpt av Juventus, där han kommer att spela från och med nästa säsong. Allas ögon är på Kulusevski och det är ett måste för Janne, att trots hans unga åldern, ge honom speltid.

Sveriges trupp till EM – Anfallet

Hittills under säsongen 2019/2020 har Sveriges anfall varit i fin form. Framförallt har Robin Quaison, Sebastian Andersson och Alexander Isak varit exalterande att följa från TV-bänken. Quaison har stått för 8 mål och 1 assist i det mittenplacerade Bundesliga-laget Eintracht Frankfurt, och ryktas nu till Premier League. Hans poängstatistik är nästintill identisk med Sebastian Anderssons 8 mål och 2 assist för Union Berlin i samma liga.

Vad gäller Alexander Isak har han kommit in riktigt bra i Real Sociedad. Han har sett riktigt vass ut på landslagssamlingarna och visar sig nu vara en kraft att räkna med på regelbunden basis. 5 mål i La Liga och 3 mål i Copa del Rey på 24 framträdanden där majoriteten varit inhopp. Det är med all rätt som Isak spås en ljus framtid i Spanien såväl som i landslaget.

För Marcus Berg har säsongen hittills varit tuffare. 4 mål på 14 matcher i Krasnodar är inte uselt, men för en meriterad anfallare, som tidigare öst in mål i Grekland, förväntar fansen mer av honom. Under VM spelade han frekvent, men stod inte för ett enda mål. Han var dock bra under EM-kvalet där han cementerat sig som Jannes mest givna anfallskugge. Hoppas att mästerskapstorkan tar slut i öppningsmatchen mot Spanien.

Sammanfattningsvis har Sverige ett överlag formstarkt landslag och det var länge sedan så många spelare i truppen tillhörde europeiska topplag. För oss supportrar gäller det bara att fortsätta hålla tummarna för att formen håller i sig så god den kan hos de givna spelarna och att de spännande talangerna fortsätter att ta chansen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here