Home Fotboll Då spikas grupperna inför EM 2020

Då spikas grupperna inför EM 2020

1107
0
Då spikas grupperna inför EM 2020

I sommar är det äntligen dags för nästa stora mästerskap inom herrfotboll. Sverige har lyckats kvalificera sig till EM 2020 och kommer att ställas inför svårt motstånd redan i gruppspelet, inte minst Spanien. Men ännu är inte hela grupperna spikade, utan först i slutet av mars får vi veta alla 24 nationer som deltar i turneringen. Det är nämligen då play off-spelen äger rum.

Om bara några månader inleds den enorma fotbollstävlingen där Europas bästa lag gör upp om medaljerna. Det kommer att bli en global folkfest med mycket nattliv, marknader och gemenskap. EM 2020 blir också en stor höjdpunkt för de som gillar att spela på matcher. Är du själv nyfiken på att höja spänningen ytterligare kan du lära dig om hur du bettar på olika fotbollsmatcher på Casinofeber.se.

Ja, det ska bli oerhört intressant att följa fotbolls EM och framförallt Sveriges resa i mästerskapet. I dagsläget är 20 av de 24 nationerna klara för att medverka, och mellan  26:e och 31:a mars spelas play off-matcherna som kommer att ge oss turnerings fyra sista länder.

Lagen som ska spela om en plats i EM

De länder som spelar Play off är de som gjorde det bra i kvalet utan att nå hela vägen fram till direktkvalificering. Denna egna lilla turnering består av fyra grupper (A-D) där ett land i varje grupp kommer att gå vidare.

Grupp A: Island, Rumänien, Bulgarien, Ungern
Grupp B: Bosnien och Hercegovina, Irland, Nordirland, Slovakien
Grupp C: Israel, Norge, Serbien, Skottland
Grupp D: Georgien, Kosovo, Nordmakedonien, Vitryssland

För Sveriges del är det länderna i grupp B som är av högsta intresse. Vinnaren där kommer nämligen att kvalificera sig till deras grupp. De som är favoriter att göra upp om platsen är Bosnien och Irland. Bosnien förväntas slå Nordirland och likaså är Irland tippade att skicka hem Georgien. Sverige och Irland mötte varandra i EM 2016 i en jämn match som slutade 1-1.

Sveriges EM-grupp

12:e juni kickar EM igång och turneringen pågår i en månad, fram till 12:e juli. De lag som slutar etta och tvåa i sina går vidare till slutspel, och för Sveriges del ställs de inför stora utmaningar direkt.

I sin premiärmatch kommer Sverige att möta ett stjärnspäckat Spanien på Estadio San Mamés i Bilbao. Därefter spelar Sverige mot Polen, som har Bayern Münchens världsstjärna Robert Lewandowski uppe på topp. Sedan får vi då se den 31:a mars vilka som blir deras sista gruppmotståndare.

Janne Andersson och hans manskap har hittills gjort ett fantastiskt jobb med kvartsfinal i VM och direktkvalificering till EM. Med tanke på att spännande talanger som Alexander Isak och Dejan Kulusevski håller på att etablera sig i landslaget har vi supportrar mycket att vara positiva över. 

Previous articleUppgifter: Manchester United intresserade av Donny Van de Beek
Next articleBekräftar: Allegri vill ta över ny klubb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.